Capița Sergiu

Capița Sergiu

Realizez Icoane și tablouri arse în lemn, tehnica pirogravurii(выжигание по дереву), lucrez pe lemn de tei. Confecționez și bijuterii din lemn(cercei,colieuri, accesorii de prins părul). Recent am început să lucrez la strung, confecționes diferite boluri,vase,farfurii,butoiase pentru miere,zaharniță,fructiere, etc. 

Fiecare meșteșugar are stilul său de a lucra, o deprindere de a crea ceva frumos așa cum vede el, de care nu se va lăsa pentru ca să facă lucrări ca să semene cu alt meșteșugar. Da, poate să ia o idee de la alt cineva dar ori cum o va face după stilul său.

Am început dintr-o întâmplare, am avut ocazia să marchez câteva scânduri de tranșat cu un aparat de pirogravat la un restaurant unde lucram. După care am înprumutat aparatul de la colegul meu, și am încercat să ard cîteva desene, fiind puțin pasionat de desenul în creion simplu încă din școală. Am vazut că e ceva asemănător, mi-a plăcut să lucrez cu aparatul de pirogravat. După care mi-am procurat aparatul meu, și așa am început să ard în lemn diferite imagini.

Am început să pirograviez din 2007 am deja peste 13 ani de când mă ocup cu pirogravura. Și recent în 2020 luna martie am inceput să lucrez și la strung pe lemn.

Înțelegerea cu clientul, ce ține de imagine, când e vorba de Icoane pot să le ofer și eu careva exemple. După care mi-o transmite prin email sau viber. Procesul de lucru durează în dependență de mărimea lucrării, de la 4 zile la 2-3 săptămâni.

Oamenii ce vor ceva unic și frumos în casă sunt cei mai fregvenți cumpărători, am avut ocazia să fac câte 2-6 lucrări de la aceiași persoană. Obstacolele de obicei sunt pozele de calitate rea care mise dau pentru portrete.